Curhat Colongan, Seputar Kedodolan

Spam SMS Menyebalkan!

Waktu di salah satu milis yang gue ikutin heboh soal spam SMS beberapa bulan yang lalu, gue rada bertanya-tanya sebenernya, apaan sih spam SMS, kalo spam email sih gue tau… Tapi rada ngga peduli juga, karena gue sebagai pelanggan Halo Telkomsel sejak medio tahun 97an ngga pernah tuh dapet SMS-SMS seperti yang diributin di milis itu.

Dan ketika dua bulan yang lalu gue memutuskan untuk menggunakan operator lain untuk memisahkan urusan kerja dan urusan pribadi gue di dua nomor berbeda, dan berniat untuk menggunakan layanan Blackberry nya dalam waktu dekat (cuma handset belum bisa kebeli… hiks… *grin*), mendaftarlah gue ke XL Xplore. Sejak dua bulan nomor itu aktif, sejak saat itu lah gue selalu dibombardir dengan spam-spam SMS yang terus terang sangat menyebalkan, mulai dari gue bangun tidur sampe waktu gue mo tidur lagi! Dan yang bikin paling menyebalkan adalah isi nya itu ga penting banget!!!!

Yang paling parah, spam-spam SMS itu bisa masuk sampe puluhan setiap hari nya. Kayak hari ini aja, sampe jam gue nulis blog ini (which is jam gue menunjukan pukul 11:47 AM) udah ada 3 spam SMS masuk di inbox gue. Gue lagi ngebayangin kalo seandainya layanan Blackberry nya sudah gue pergunakan secara pribadi, kan akan sangat mengganggu kalo pas gue lagi nunggu-nunggu email penting ternyata yang masuk malah spam SMS. Aaaaarrrrgh… that will be so annoying!!!

Gue heran deeeh kenapa sih XL 818 itu senang sekali men-spam pelanggan-pelanggannya dengan SMS-SMS ngga penting itu? Ngga cukup kah dengan mereka menpromosikan acara tersebut di iklan-iklan yang mereka buat di media massa, sehingga harus juga men-spam pelanggan? Dan kalo emang XL mendapatkan keuntungan dari spamming ke pelanggan, harusnya yaaaa ada timbal balik dong buat pelanggan yang di spam. Gratis biaya telfon or GPRS mungkin? hehe..

Ada yang tau cara filtering spam SMS ini?
Kalo di email sih kan tinggal di setting untuk di saring oleh si mail client untuk mengurangi datangnya spam email. Tapi kalo SMS kan merupakan satu kiriman yang ngga bisa kita tolak. Semua kiriman SMS akan dengan lancar masuk ke dalam inbox hape. Jadi secara teknis rasanya ngga mungkin ditolak… hueeeeeeh!!! Beda dengan telfon yang bisa kita reject atau di keep silent dengan sama sekali ga diangkat, kalo SMS.. akan tetap terkirim!
Atau ada yang tau smartphone yang bisa blacklisting SMS? =P
Atau bikin protes yoook ke operator yang suka ngirim spam SMS… hehehehehe

Curhat Colongan

a new day?

A lot of things happen last day… And when I opened up my eyes this morning, there’s one quote that repeating cross my mind. It says "There’s only two choices when you wake up from your sleep in the morning, either you can continue to sleep and continue your dream OR you can get up from your bed to begin a day and catch up what you dream!"
*has forgotten from where I’ve got that quote…*

so well,… here I am…
and I guess you know what I choose.. *grin*

It’s monday morning… hell yeah it’s a new day!
Thanks to God,… Thanks to you all my deareast friends…

and thanks to you too, honey

Seputar Kedodolan

iN a RuSh

sight: me stuck in front of my lovely white mac
"Whaaaat??? udah jam 5:51????"
*dang*

buruan… buruan…

*sigh*
"why in a hurry? apa sih yang dikejar?"

sight: me look at the sign that new email coming
"Waaaah dari GA divisi, ada berita apa ya??"
………………………
"Horeeeee…. udah pasti libur hari Jumat
"
*bingung mode on… did I have a plan for next 4 days? eh ada kan ya… hihihihi*

sight: me out from my room
"waaaaah sepi…. kemana orang-orang sih? udah pada pulang?"
*celingak celinguk kayak orang bego*

Did I work too hard this day? Jadi ngga ngeh sama sekitar… whooooaaaaa…
Pulang aaaaah.. beres-beres buat ntar malem…

sight: me prepare to go home
*my cellphone ringing… a name pop up…*
"halaaaah.. apaan lagi sih ini…"
"Chi.. jadi ya meeting nanti, jam 8 di Marriot. Saya mungkin agak terlambat, mudah-mudahan jalan dari bandara ga macet. Oke? I’ll see you there."

sight : me shut off the cellphone
*bengong*
"pleaseeeeee deeeeeeeh… masih ada meeting lageeeeeee??? hwaaaaaa.."

ga jadi pulang!!! keluarin si putih lagi… nulis blog aja deeeeh…
wakakakakakakaka…
what’s a life….

Happy Holiday guys….

ngga jelas

NEXT

So mind twisting… (the advertisement a ‘lil bit annoying though.. kebanyakan sponsor!)

403pxnext_poster_1
Story
begun with Cris Johnson "Frank Cadillac" that has the ability to see 2
minutes (just 2 minutes!) into his own future. He works a low-level
magic act in Las Vegas with this secret ability and also makes money
gambling. However, an FBI Agent sees his uncanny ability to foresee the
immediate future and tries to get him to foil a terrorist plot.

The
basic plot outline above isn’t wholly exciting. And seeing that it is
in the hands of Hollywood in the form of big budget action vehicle it
will definitely turn many viewers off. The recent highly contrived
sci-fi action movie "Deja Vu" is also another potential unfair strike
against this movie. But, be clear of doubt, this film is actually good
and it succeeds in being intriguing and not cheesy at the same time –
completely unlike the "Deja Vu." "Next" leaves a lot to the audience’s
imagination and certain things are there just for you to accept on the
basis that this is a movie – no lengthy pseudo-science speeches here.
The movie also makes very good use of computer effects – there aren’t
many and the few that there are. Johnson’s clairvoyance is shown in a
clever way and the story takes several nice turns. There is the stock
Hollywood romantic angle here, but cheesiness is mercifully spared as
it is not over done, but actually played out humorously in certain
scenes.

Then the kicker is the ending, which I dare not give
away, and it is a real breath of fresh air. It leaves you a lot to
think about and that ultimately ends this film with, not a bang which
many people might expect from a big-budget action-fest. No, definitely
not a bang, but a hum. That hum will stay with you for a while after
you finish watching as you think about what happened and what may still
happen.

Well, there’s some scenes still annoying my mind then.. =D
First, If Johnson could see what may be happen in the next two minutes only, why he can set up the way he met Liz (and the fact that he can foresee that he will met Liz a week ahead) so he could speak with her. While on the other scene, there’s a plot when Johnson tried to explain Liz about his capability he said that "it (his capability-red) isn’t about set up, but it’s about what will happens next".
Second, the scene that show Johnson splitting off into multiple ‘versions’ of himself, with each version representing a different route during the same two minutes when he and the FBI team tried to save Liz from the terrorist (that scene was so weird remembering that Johnson just can see what will happens in the next two minutes! kenapa juga harus ada adegan itu… huh! Serasa nonton Heroes gue, soalnya jadi keingetan sama Peter Petrelli!).
Third, if it takes Johnson two minutes
to view what happens in the future, won’t the two minutes have arrived by the
time he’s viewed it?
and Fourth, why suddenly these terrorist tried to get Johnson also?? There’s no connection explained (in this movie) between Johnson and the terrorist, and how did the terrorist have known that Johnson would stop them from bombing US?

And finally, yes, I too wish I knew who the heck these terrorists were
and what the heck they were trying to accomplish with their nefarious
plot. But I guess that’s the brave new world we live in. We just don’t
get to hear the bad guys’ dialogue, their reasons for doing the things
they do. In that way Next is giving us another insight, not dropping us
cold as others have complained. The only legitimate beef I agree with
is the entirely unnecessary and just plain goofy Nicholas Cage business
during the final pursuit. It looks like it must have been an idea of
somebody too high up among the moguls to deny, but it is a definite
distraction causing "Huh? What?" moments when the action is at its most
intense.

I think this movie could be happening if it release in 1995, not in 2007!!! =P

My favorite line in this movie was comes out in the end of the movie when Johnson said "There’s something about the future… Every time we see the future, it’ll change, just because we saw it… and it will changes everything else".

Berbagi

-Indahnya Berbagi-

Gambar_1
Tadi pagi, jadi juga acara BakSos nya anak-anak Ladang Hati (senengnyaaaa…) di Panti Asuhan Kampung Melayu. Setelah sepak terjang sekitar dua minggu dalam mempersiapkan acara ini, mulai dari nyiapin konsep acara (so, gimana caranya kita ga cuma sekedar jadi sinterklas disana, tapi juga meninggal sesuatu yang berguna), nyari dana donatur-donatur untuk acara ini, sampai ke kehebohan gue belanja buat semua keperluan BakSos kemaren bareng Ipang dan Santi.

Alhamdullilah acaranya sukses. Not really bad for our first move. Seengga-engga sudah bisa do something lah sambil jalan bisa ngerjain yang lainnya untuk our small community ini. Mudah-mudahan bisa yang lebih gede lagi… (amiiiiiin…)

Dan ternyata, bisa berbagi itu indah…
Apalagi kalo bisa melihat tawa mereka yang seperti ini… Gambar_2_1

Thanks alot ya teman-teman… Mudah-mudahan kita bisa terus berjuang… =P